Der kan være mange årsager til, at livet opleves svært, tungt eller angstfyldt. Når du går i terapi hos mig, er det fuldt ud dig der bestemmer hvad vi skal have fokus på. Vi lægger sammen en plan for måden vi skal arbejde på, alt efter dine præferencer. 

Vil du fx gerne have konkrete redskaber til at håndtere din angst eller depressive tanker? 

Eller vil du mest af alt gerne “læsse af” et sted hvor du bliver mødt empatisk og nærværende? 

Det kan også være du har en fornemmelse af at nogle af dine relationelle udfordringer har rod i barndomsoplevelser, men gerne vil blive klogere på hvor de stammer fra, og hvordan du kan arbejde med dem i dag. 

Uanset hvad er du velkommen til at kontakte mig og høre mere om mulighederne. 

Angst

Alle mennesker oplever angst. Angst er et grundvilkår ved menneskelivet, som sikrer vores overlevelse. Når det så er sagt, kan man opleve at angsten er knyttet til noget, der ikke udgør en reel risiko, og som hæmmer ens livsudfoldelse. Den angst kan der arbejdes med. Om angsten så har en specifik genstand såsom højder eller slanger, eller er mere diffus såsom angsten for at tale i forsamlinger, for terrorangreb, for sygdomme mm. – så er der håb! At arbejde med sin angst er ikke en behagelig proces, men mange oplever sig meget mere frie efter at de er blevet fri for, eller har reduceret deres angst.

Depression

Depression er en svær tilstand både at lide af og være pårørende til. Man får som deprimeret et negativt filter ned oversåvel fortid, som nutid og fremtid. Mange begynder at trække sig fra sociale interaktioner, og finder ikke mere glæde i de aktiviteter de før var engageret i. Men det er en ond spiral, for jo mere man trækker sig, jo værre får man det. Hos mig ser vi sammen på hvordan den negative spiral kan stoppes, og du hvordan du kan få mere glæde og energi tilbage i din tilværelse.

Relationelle udfordringer

Det kan være svært at være i relation med andre mennesker. Konflikter opstår nemt, man kan føle sig misforstået, svigtet og såret. Eller man kan bare have svært ved at forstå, hvorfor andre reagerer på en som de gør. Hvad er det lige der sker? Personligt synes jeg dette emne er et af de vigtigste man kan beskæftige sig med, og jeg glæder mig til at tale om hvad der er på spil i dine relationer – og hvordan du evt. kan få flere positive interaktioner med dem du holder af. 

Lavt selvværd

Lavt selvværd og dårlig selvtillid kan have mange konsekvenser. Det kan være man ikke går efter ens drøm, fordi man ikke tror at man kan, eller fortjener det. Det kan være man ikke får sat grænser, og accepterer en behandling der ikke er værdig eller rimelig. Genkender du et sådan mønster hos dig er det vigtigt at få talt om, og arbejdet på.